Lån penge via mobilen

Det er i dag nemmere at låne penge end aldrig før. Der findes så mange forskellige måder at gøre det på. Det inkluderer og så den, som de fleste af os altid har i lommen, hvis ikke vi har den i hånden, nemlig mobiltelefonen. Der er i dag gode muligheder for dig for at tage et lån via din mobiltelefon. Det gør, at du kan låne penge uanset, om du er hjemme eller på farten. Hvis du finder noget, som du gerne vil købe, kan du altså låne pengene, når du står nede i butikken. Hvis du får lyst til at tage ud at rejse, kan du låne pengene via mobilen, tage ud i lufthavnen og tage af sted.


Sådan låner du penge via mobilen


Hvis du er vant til at bruge din mobiltelefon, vil det være meget nemt for dig at låne penge på den måde. Når du skal låne pengene, sender du en sms af sted til den låneudbyder, som du gerne vil låne af. I sms'en skal stå, hvor mange penge du gerne vil låne og være nogle relevante oplysninger om dig.

Du skal dog ikke igennem et kæmpe tjek for at kunne låne via mobilen. Det er en af de helt store fordele ved det. Når du låner via sms, kan du meget hurtigt finde ud af, om du må låne pengene. De bliver også hurtigt overført til din konto. Det gør, at du nærmest kan stå nede i butikken og ordne dit lån, hvis det er det, du har lyst til.

Du kan ikke være sikker på, at pengene går ind på din konto, når du står nede i butikken. Når du ved, at du får et lån meget kort tid efter, vil det være muligt for dig at købe det, som du gerne vil have. Det gør det langt mere fleksibelt for dig at tage et lån, når du bare skal sende en sms.


Mange situationer, hvor lån via mobilen er praktisk


Der er mange forskellige situationer, hvor det er praktisk for dig, at du kan tage et lån via mobilen. Det er ikke kun, når du står nede i en butik og finder noget, som du virkelig gerne vil have. Det kan også være, når du ser på din konto og finder ud af, at du mangler en del penge for at få din økonomi til at hænge sammen. I det tilfælde vil det også være smart for dig, at du kan tage et lån via mobilen. Så har du penge til resten af måneden.

Det kan også være, at du kommer ned på gaden og opdager, at din cykel er blevet stjålet. Det er rigtig ærgerligt for dig, hvis det sker. Det er endnu mere ærgerligt, hvis du ikke har pengene. Der kan det også være rart for dig, at du ikke behøver at gå i banken, men at du bare kan kontakte en låneudbyder via sms og så går pengene ind på din konto kort tid efter.

Eller måske skal du snart ud at rejse, men kan se, at du har brug for nogle ekstra penge for at få en god tur. Der er det også rart, at du ikke behøver at bruge en masse tid på at gå i banken, men at du nemt kan låne pengene via din mobil. Det kan du gøre samtidig med, at du pakker din kuffert. Så har du pengene i løbet af et par dage.

Kun muligt at låne mindre beløb via mobilen


Lån via mobilen er forbrugslån. Normalt er det meget forskelligt, hvor mange penge du har mulighed for at låne ved et forbrugslån, men med et lån via mobilen kan du kun låne mindre beløb. Det vil typisk være mellem 500 og 5000 kroner. Det er altså ikke der, hvor du låner penge til at lave et nyt køkken eller købe en bil. Det er der, hvor du låner penge til at få hverdagen til at hænge sammen eller til at gøre den mere fed.

Grunden til, at du ikke kan låne flere penge er, at lånefirmaerne jo ikke har særlig stor mulighed for at tjekke din økonomiske baggrund, når du låner penge hos dem. Når du skal låne et større pengebeløb, vil de gerne vide noget mere om din økonomi, så de er sikre på, at du kan betale pengene tilbage igen. Det gør de ikke, når du låner penge via mobilen.

Det er altså både med til at gøre lån via mobilen meget fleksible, men også gøre, at de ikke er særlig store.

Dan dig et overblik over de forskellige mobillån


Når du tager et lån via mobilen, er det altid en god ide, at du sætter dig ind i, hvad vilkårene er for lånet. Når du låner penge, skal du selvfølgelig betale dem tilbage igen. For mobillån gælder det derfor også, at det er en god ide, at du finder et lån, der er så billigt som muligt. På den måde skal du betale færrest muligt penge for at tage lånet.

Selvom du kan stå nede i butikken og tage lånet med det samme, er det altså en god ide, at du bruger noget tid på at finde frem til det helt rigtige lån for dig. Hvis du ikke har en så stor økonomi, kan et par hundrede kroner ekstra i renter komme til at gøre en kæmpe forskel for dig.

Lånesammenligner på nettet kan hjælpe dig med at finde det rigtige lån


Der findes mange sammenligningsværktøjer på nettet, hvor du nemt kan danne dig et overblik over de forskellige mobillån. Der kan du sammenligne alle lånefirmaerne og se:

  1. Hvor meget du kan låne
  2. Hvor længe du har til at betale pengene tilbage
  3. Hvor mange penge du skal betale i renter og gebyrer (ÅOP)
  4. Hvor gammel du skal være for at tage lånet

Det er alle sammen vigtige faktorer for, hvilket lån du skal vælge. Når lånene er stillet op på en liste, bliver det nemt for dig at danne dig et overblik over, hvilket lån du gerne vil have. Du kan nemt se, hvilke firmaer der er dyre, og hvilke der er billige. Du kan også nemt se, om der er et firma, der giver dig mulighed for at låne flere penge, end et andet gør. Det kan også være en fordel for dig at vælge ud fra det.

Find ud af, hvor dyrt lån via mobilen er med en låneberegne


I listerne, hvor du kan sammenligne lånene, kan du se, hvor høj ÅOP er på lånet. Det er et udtryk for, hvor meget dit lån kommer til at koste dig på årsbasis. Det er derfor en god mulighed for dig for at se, hvilket lån der er billige, og hvilke der er dyre. Men hvis du gerne vil finde ud af, hvor mange penge du kommer til at bruge på dit lån via mobilen, er det en god ide, at du bruger en låneberegner.

I låneberegneren kan du taste ind, hvor mange penge du har lånt, hvad ÅOP er på, og hvor lang tid du har til at betale lånet af. Så giver låneberegneren dig det nøjagtige tal for, hvor meget du kommer til at betale. Du kan selvfølgelig også selv regne det ud, men det er meget nemmere, hvis du bruger en låneberegner.

Mange mobillån skal betales hurtigt tilbage igen


Når du tager et lån via mobilen, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at mange af dem ofte skal betales tilbage igen i løbet af kort tid. Det kan være i løbet af bare en måned. Du har derfor ikke lang tid til at finde pengene til at betale lånet af med igen.

Når du tager lånet, bør du derfor tænke over, hvor du skal finde pengene til at betale lånet af igen. Det vil være med til at gøre, at du ikke kommer i problemer efterfølgende på grund af lånet. For der kan godt opstå problemer efterfølgende, hvis du ikke kan betale dit lån tilbage igen.

Som regel koster det ikke så meget for dig at låne pengene i en måned, men hvis du ikke kan betale dem tilbage igen, kan det blive meget dyrt for dig. Det er derfor vigtigt, at du tænker over det, inden du tager lånet.


Lån via mobilen uden at stille sikkerhed


En stor fordel ved at låne via mobilen er, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Når du tager et lån andre steder, vil du ofte skulle stille sikkerhed for det. Det kan være i form af din bolig, din bil eller dit sommerhus. Hvis du ikke har nogen af delene, kan det være svært for dig at få et lån.

Du kan dog godt tage et lån via mobilen, selvom du ikke ejer din egen bolig, og selvom du hverken har en bil eller et sommerhus. Det er altså en langt mere fleksibel låneform, hvor også folk med mindre økonomier har mulighed for at være med.

Mulighed for at bruge lånefirmaers hjemmesider på mobilen


En anden mulighed for at låne via mobilen er, at du går ind på lånefirmaernes hjemmesider på din mobil. De fleste har i dag mulighed for at gå på nettet via deres mobiltelefon. Derudover er der også mange lånefirmaer, der har tilpasset deres hjemmesider, så de passer til en mobiltelefon. Det gør, at det er nemt for dig at arbejde på platformen, så du kan finde frem til det rigtige lån.

Når du låner via et lånefirmas hjemmeside, har du mulighed for at give dem nogle flere oplysninger om dig selv. Det giver dig også mulighed for at låne nogle flere penge. Hvis det er et meget stort lån, som du gerne vil tage, skal du vedhæfte lønsedler og skatteoplysninger. I det tilfælde er det rarest at sidde ved en computer.

Hvis det er et lån i mellemklassen på 5000-25.000 kroner, er det ikke sikkert, at du behøver at vedhæfte så mange oplysninger om dig selv. Der vil du i mange tilfælde godt kunne udfylde låneansøgningen på din mobiltelefon.

Vær opmærksom på rente og ÅOP


Når du låner penge via mobilen er det altid vigtigt, at du er opmærksom på renter og ÅOP. Renterne er den procent af lånet, som låneudbyderne skal have for at give dig lånet. ÅOP er en samlet betegnelse for, hvor meget lånet kommer til at koste dig om året i både renter og gebyrer. Det kan virke mærkeligt, at der er en ÅOP på et lån, der kun varer i en måned, men det er et vigtigt parameter til at finde frem til det billigste lån.

For at få det billigste lån skal du vælge lån med den laveste rente og den laveste ÅOP. Det er med til at gøre, at du nemt kan finde det helt rigtige lån. Det er meget forskelligt, hvad en lav ÅOP er. Når du tager et lån via mobilen, kan den være ned til 5 %. Når du tager et boliglån eller et billån, kan den være lavere. Det er derfor noget, der veksler meget.

Nogle lån via mobilen er gratis


Hvis det er første gang, du tager et lån via mobilen, er der nogle låneudbydere, der gerne vil give dig det gratis. Det betyder ikke, at du ikke skal betale pengene tilbage. Det skal du selvfølgelig. Det betyder, at du kun skal betale de penge tilbage, som du har lånt af dem. Hvis du har lånt 4000 kroner, skal du kun betale 4000 kroner tilbage. Det er en meget god mulighed for dig for at finde et billigt lån.

Det er dog som regel kun det første lån, der er så billigt. Når du tager et lån hos dem efterfølgende skal du betale renter og gebyrer for det. Der er dog ingen, der forhindrer dig i at tage et nyt første lån hos en anden låneudbyder, hvis denne også giver dig mulighed for at gøre det gratis. Du har altså mulighed for at tage en række gratis lån, så længe det er første gang, at du låner hos dem.

Når du tager et gratis lån, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at du skal betale pengene tilbage efter kort tid. Hvis du ikke kan det, kommer du til at betale renter og gebyrer for lånet.