Forbrugslån

Få et attraktivt forbrugslån

Har du drømme, men mangler pengene til at lade dem gå i opfyldelse? En rejse, en renovering eller måske den helt rigtige kjole til den store fest, du skal til inden længe? Vi har alle drømme, og selvom de er forskellige fra person til person, så har de som regel det tilfælles, at det koster penge at føre dem ud i livet. Med et forbrugslån kan du forsøde din tilværelse med det, du drømmer om - og med Alfalån som din partner er det enkelt og ligetil.


Hvornår, hvorfor og hvordan?

Som navnet antyder, så er et forbrugslån et lån, der ikke nødvendigvis er målrettet et specifikt køb, som det blandt andet er gældende med bil- og boliglån. Et forbrugslån gennem os betyder, at du ikke skal stå til ansvar for, hvad du ønsker at bruge pengene til, ligesom det ikke kræver meget dokumentation og papirarbejde at få lov at optage lånet - og du skal ikke vente mere end 30 sekunder, før du får din godkendelse.


Hvornår er forbrugslånet en god idé?

Som udgangspunkt er det altid bedst at spare sammen til de ting, du ønsker dig, men der kan være flere grunde til, at det ikke er muligt - og i de tilfælde kan et forbrugslån være en god idé.

Det kan være, at du netop har fået tilbudt at komme med på en helt fantastisk rejse, men ikke har flere penge på kontoen? Eller at du pludselig er løbet ind i uforudsete udgifter, hvor betalingen ikke kan vente? Måske har du drømme, der skal føres ud i livet, inden du begynder på dit studie eller måske trænger din telefon bare til at blive udskiftet? Uanset hvad dine drømme handler om, så kan du bruge forbrugslånet til at realisere dem. Om det er en god idé, det er op til dig selv og din økonomi, men Alfalån står klar til at hjælpe dig videre - og vi giver dig også nogle gode råd med på vejen:

 • Ansøg aldrig om flere penge, end du har råd til at betale tilbage.
 • Vær opmærksom på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da det er den nemmeste måde at gennemskue renten på.
 • Undersøg om lånets løbetid passer med de forventninger, du har til tilbagebetalingstiden.

Ved hjælp af Alfalåns online låneansøgning kommer du hurtigt igennem ovenstående tjekliste, så du i sidste ende står med lige præcis det lån, der passer til din økonomi og dine drømme.Hvorfor optage et forbrugslån?

Der kan være mange gode grunde til at optage et forbrugslån. Hvis du har en stærk økonomi, men bare ikke ejer evnerne til at spare sammen, så kan et lån være en god løsning. Det samme gælder, hvis du står i en akut situation, hvor du har brug for penge, og du ved, at du kan betale dem tilbage over de næste måneder. Motivationen til at optage lån er forskellig fra person til person, men fordele og ulemper er ens for alle.

Fordele ved forbrugslån hos Alfalån:

 • Enkelt og let at ansøge online.
 • Godkendelse indenfor 30 sekunder.
 • Underskrives ved hjælp af Nem ID.
 • Ansøger du inden kl. 14.00, får du pengene udbetalt samme dag.
 • Du skal ikke stille sikkerhed eller forklare hvad pengene skal bruges på.

Ulemper ved forbrugslån:

 • Renten er typisk lidt højere end på banklån, da der ikke stilles sikkerhed for lånet.
 • Hvis tilbagebetalingsfristerne ikke overholdes, kan det medføre registrering i RKI.

Enkelt og nemt at låne penge

Inden du sætter dig foran skærmen for at udfylde ansøgningsskemaet, skal du finde dit Nem ID frem. Det er nemlig det, du skal bruge, når lånet skal underskrives. Det er ikke nødvendigt med dokumentation, lønsedler eller årsopgørelser, og derfor er det både let og hurtigt at udfylde ansøgningen - det tager cirka 5 minutter.

Dine afdrag falder altid på den 1. i en måned, men når dit lån er godkendt, får du altid løbende måned + en måned ekstra, inden det første afdrag skal falde. På den måde har du tid til at organisere dig og nyde lånet nogle dage, inden tilbagebetalingen begynder. Og pengene kan du naturligvis bruge til lige præcis det, du har lyst til.


Hvem kan optage forbrugslån?


Som udgangspunkt kan alle ansøge om forbrugslån hos Alfalån, men der er enkelte krav, du skal leve op til, hvis ansøgningen skal godkendes.

 • Du skal være fyldt 18 år og være myndig.
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.
 • Du skal have fast arbejde.
 • Du skal have en årlig indkomst, der overstiger 150.000 kr. før skat.
 • Du skal have bopæl i Danmark.

Det er muligt at søge både enkeltvis og som par. Samboende har den fordel, at sikkerheden er større på grund af den dobbelte indkomst, og derfor er det som regel lettere at få bevilget lån, når man er to, der ansøger sammen.

Det er dig, der bestemmer

Et lån hos Alfalån er et lån, hvor det er dig, der bestemmer. Vi spørger nemlig ikke, hvad pengene skal bruges til. Har du lyst til at købe den nyeste iPhone, rejse til et fjernt land og nyde friheden eller har du bare brug for lidt økonomisk råderum i en periode, så er det dét, du gør - og du skal ikke står til ansvar overfor spørgsmål fra en skeptisk bankrådgiver.

Opfylder du alle kravene til et lån, så er det bare om at klikke dig ind på ansøgningsskemaet. Du kan gøre det direkte fra din smartphone, og det eneste, du behøver, er dit Nem ID - så bliver det ikke lettere.

Så meget kan du låne


Har du brug for penge nu og her, så er Alfalån din bedste samarbejdspartner. Her kan du få et forbrugslån, der maksimalt tager 5 minutter at ansøge om, og hvor du ikke mindst får pengene ind på din konto samme dag - hvis du ansøger inden kl. 14.00, vel at mærke. Der bliver ikke stillet spørgsmål til dine behov, og du kan derfor bruge pengene til at betale pludselige og uforudsete udgifter, bygge om i dit hjem eller købe en ny bil; det er dig, der bestemmer.

Hvilket lån, der er det rette, handler om forskellige faktorer, og det er individuelt fra person til person. Men det er vigtigt, at du holder dig nogle bestemte ting for øje, når du skal vælge dit lån, så du kan gennemskue både muligheder og konsekvenser.

Hos Alfalån kan du:

 • låne fra 3.000 - 75.000 kr.
 • få en løbetid på 12-72 måneder.
 • få overblik over ÅOP, kreditomkostninger og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Er du usikker på, hvor meget du har råd til at låne, så kan du med fordel prøve vores låneberegner. Her kan du enkelt og let indstille lånebeløb og tilbagebetalingstid, og dermed se din månedlige ydelse samt det beløb, du i sidste ende skal betale for lånet.

Gode råd til dig der ønsker at låne penge


Inden du ansøger om et forbrugslån, så er det en god idé at klarlægge dine behov. Hvad skal du bruge lånet til, og hvor stort et beløb har du brug for? Det kan være fristende at låne en smule ekstra til at forsøde hverdagen i en tid, men du skal huske, at hver enkelt krone du låner, skal betales tilbage igen.

Når du kender lånets størrelse, så kan du bruge låneberegneren til finde frem til din månedlige ydelse - og her kan du med fordel skrue op og ned på løbetiden, for at få en fornemmelse af, hvad det har af betydning for ydelsen, renten og det samlede tilbagebetalingsbeløb. Du bestemmer selv løbetiden, der kan variere fra 12-72 måneder, hvilket gør det muligt at tilpasse lånet til dine behov og ikke mindst til din økonomi.


Læg et budget

Det kan være svært at vurdere, hvor mange penge man reelt har til rådighed om måneden. Det svinger jo, afhængigt af forskellige udgifter, og derfor kan det være en rigtig god idé at lægge et budget, inden du ansøger om et forbrugslån. Et budget vil overskueliggøre din økonomiske situation, og der hjælper dig med at bevare overblikket over din økonomi - og ikke mindst med at holde fokus på hvor mange penge du rent faktisk har råd til at låne.

Når du skal lægge et budget, så skal du altid går 1 år frem i tiden, så du også får medregnet de udgifter, der kun kommer kvartalsvis, halvårligt eller måske kun en enkelt gang om året. Tag også gerne højde for højtider, fx julen, hvor der skal bruges ekstra penge, så du ikke bliver overrasket over, at du ikke har penge nok.


 1. Start med dine indtægter

  Når du skal lægge et budget, så er indtægterne et godt sted at starte. Og selvom du måske tænker, at du ikke har andre indtægter end din månedlige løn, så er det garanteret ikke helt rigtigt - der kan være mange forskellige former for indtægt. Det kan være boligsikring, SU, børnepenge eller feriepenge.

  Når du kigger på dine indtægter, så træk skatten fra med det samme, så du kun står tilbage med det reelle beløb, der rent faktisk går ind på din konto hver måned.

 2. Få styr på dine faste udgifter

  Med faste udgifter menes de udgifter, der er kontinuerlige, og som kommer igen og igen. Det kan for eksempel være husleje, forsikringer, transport og telefon. Her kan du med fordel bruge din netbank, hvor du kan tjekke kontooversigter fra de seneste 12 måneder og dermed for et grundigt indblik i, hvor mange penge du helt præcist har brugt de seneste 12 måneder.

 3. Sæt penge af til de sjove ekstraudgifter

  Udover de faste udgifter så er der en anden række udgifter, der til dels også er faste - men som også er lidt sjovere. Det kan være, at du lægger et fast beløb af hver måned til en lille ferie. Eller at du vil være sikker på, at du har 1000 kr. om måneden til fornøjelser. Det kan også være, at du har abonnement på aviser eller magasiner eller har du godt kan lide at shoppe tøj. Disse penge skal også medregnes i dit budget.

 4. Overraskende ekstraudgifter

  Denne post er bestemt ikke den sjoveste, men hvis vaskemaskinen går i stykker, så er det rart at have penge til en ny. Det har du helt sikkert, hvis du hver måned sætter et beløb af til uforudsete udgifter; udgifter du ved kommer, men som du alligevel ind imellem glemmer at gemme penge til.

  Når dit budget er lagt, så kan du hurtigt se, hvor mange penge du reelt har tilbage til dig selv hver måned, og derefter bruge låneberegneren til at finde ud af, hvor mange penge det er passende at låne.